tone merete

Velkommen til
bloggen min!

Vil du bli bekymringsFRI?

Jeg brukte å bekymre meg mye. Hver dag hadde jeg bekymringstanker om helsa mi, ungene mine, familien min, økonomi ? og tenkte på det som kunne gå galt. Selv om jeg anså meg for en positiv person, så brukte jeg mye av tankevirksomheten min på bekymringer, grublerier. Jeg prøvde å forstå hvorfor jeg var syk, jeg tenkte og tenkte, fant årsaker (trodde jeg), fokuserte på fortid og fremtid, i stedet for å leve i nuet. Tenkte på det som jeg ikke ønsket skulle skje – i stedet for å tenke på det som var bra, positivt og som jeg ønsket skulle skje.

Noen som kjenner seg igjen?

Vil du ha det sånn?

Her er et tips til deg som bekymrer deg og grubler – hvis du ønsker en forandring da:

Sett av tid til bekymring! En fast time hver dag setter du av til å bekymre deg. Denne bekymringstimen har du lov til å bekymre deg så mye du vil! Du kan virkelig meske deg med bekymringer og grublerier – det er lov. MEN: Tiden utenom denne timen skal være bekymringsFRI. Hver gang du kjenner igjen en bekymringstanke, eller at du merker at du grubler, så stopp deg selv og si at “nå har jeg ikke lov å bekymre meg – det utsetter jeg til bekymringstimen”. Begynn å tenke på noe som gjør deg glad i stedet, eller noe som gir deg en god følelse.

Vanskelig sier du??

JA.

Tar det tid?

JA.

Funker det?

JA!!

Dette gjør flere ting med deg:

1. Du stopper de negative tankene i det øyeblikket du gjenkjenner bekymringer, og bryter tankemønsteret

2. Du endrer fokuset til noe positivt

3. Det blir lettere og lettere å ?styre? tankene dine på noe som gir deg glede

4. Du øver deg i å tenke positivt, og slippe de negative tankene

5. Du merker etter hvert at det er DU som bestemmer hvordan du skal føle deg, og hva du tenker på!

Det kan føles uoverkommelig i starten, men jeg lover deg: DET VIRKER!! Å endre tankene sine tar tid, og krever innsats HVER DAG. Begynn i det små, om du klarer dette 5 ganger om dagen, er det 5 ganger mer enn du klarte før! Og hvis du virkelig jobber med dette, vil du se at det blir lettere og lettere etter hvert som tida går. Husk at det bare tar 21 dager å endre en vane!

Jeg startet min endring med akkurat denne øvelsen. I starten var det frustrerende, fordi jeg tok meg i å bekymre meg hele tiden, men klarte bare å endre tankene noen få ganger om dagen. Men jeg holdt ut, hadde tålmodighet, og gjorde det hver dag. Etter ca 3 uker fikk jeg en aha-opplevelse! Når jeg så tilbake på de tre ukene, var det helt tydelig at jeg hadde endret tankene mine, og at det nå var lettere å snu dem, og ikke bekymret jeg meg så mye heller! DET var en god følelse, og da visste jeg at det virket. Jeg forsto der og da at hvordan jeg har det påvirkes av tankene mine ? og at JEG kan snu dem!

TIPS: Skriv opp episoder, hendelser og ting som har gjort deg og gjør deg glad. Kjenn etter den gode følelsen inni deg, dette skal du bruke når du stopper bekymringstankene dine. Skriv opp ting du er takknemlig for i hverdagen. Når du blir klar over en bekymringstanke, les hva du har skrevet som gir deg GLEDE ? og du har faktisk snudd det til noe positivt og bra.

Tenk over:

Hvordan har du det inni deg når du er bekymret?

Hvordan har du det inni deg når du er glad?

Hvilken av disse følelsene er best / foretrekker du? Hva vil du ha?

Hvem kan gjøre noe for å endre det?

Fortell meg gjerne hva DU syns om dette? Syns du det er lett eller vanskelig? Går det an å endre bekymringstankene, tror du?

Ha en fin og bekymringsfri dag :-)

Klem fra Tone-Merete

“Livet består av det man tenker på hele dagen”

"Ingen andre enn DEG kan velge DINE tanker"

"Følg hjertet ditt
– det er NÅ du lever!”

“Du er GOD NOK,
akkurat som du er!”

“Om du tenker du kan
– så kan du! Tenker du at du ikke kan, så får du rett.”

“Husk at det er du som skaper dine begrensninger,
og det er du som lager din egen selvoppfatning. Du skaper tanken, og tanken er deg!”

“En positiv tankegang kan gi deg enorme gevinster – et eventyr som kan vare resten av ditt liv.”

“Det eneste som står mellom deg og det du ønsker deg i livet, er ofte bare viljen til å prøve det og troen på at det er mulig!”

“Endre dine tanker, og du vil endre din verden!”

“For å forbedre verden må du begynne med ditt eget hjerte”

“Ikke la små sinn overbevise deg om at drømmene dine er for store”

“Det kreves ingenting for å følge mengden, men det kreves alt for å skille seg ut”

“Gamle veier åpner ikke nye dører”

“De lykkeligste menneskene har ikke det beste av alt, de gjør det beste ut av alt de har”

“Sikt på månen! Om du bommer, lander du blant stjernene”

“Aldri gi opp på det som gir deg lykke og et smil om munnen”

“Du er modigere enn du tror, sterkere enn du virker, og smartere enn du tenker!”

“Nyt livet i dag, for gårsdagen er forbi og morgendagen er aldri lovet”

“Livet gir deg alltid enda en sjanse. Den kalles i morgen”

“Om du ikke finner en vei – lag deg en!”

Behandling hos Hjerteenergi:

Jeg, og alle som er knyttet til Hjerteenergi, fremstiller ingen påstander, løfter eller garantier.
Vi stiller verken diagnoser eller behandler spesifikke lidelser eller problemer.
Du er selv ansvarlig for å sørge for din egen medisinske behandling og pleie.
Dersom du er bekymret over egen helse, så anbefaler vi at du tar kontakt med din fastlege.