tone merete

Velkommen til
bloggen min!

Om å sette seg selv på vent…

Sommeren har vært merkelig. Jeg har i lengre tid følt meg litt sliten, ikke følt meg helt på topp følelsesmessig, ikke kjent på den gode lykkefølelsen jeg bruker å ha. Også jeg, da – som lever og ånder for at vi selv kan bestemme hva vi tenker og føler! Jeg vet jo egentlig hvordan jeg skal få meg selv opp, hva jeg må gjøre for å holde meg glad og tilfreds. Men i 2-3 måneder nå har det vært vanskelig, og jeg har ikke skjønt hvorfor. Ja, jeg visste jeg burde ta i bruk affirmasjoner igjen. Og ja, jeg visste at jeg måtte meditere, og ta tid til meg selv. Men gjorde jeg det? Nei. Jeg utsatte det, kjente at energien ikke var der. Sommeren kom, en utrolig flott sommer også, med masse muligheter for å nyte livet, ta vare på øyeblikkene og seg selv. Allikevel følte jeg at jeg aldri klarte å nyte det ordentlig, det var et eller annet som ikke var bra.

Jeg kjenner meg selv og kroppen min veldig godt nå. Jeg har jobbet så grundig med meg selv, at jeg merker nå det minste tegn til uro, at ikke alt er helt bra. Så når jeg ikke har det bra, kan ikke det sammenlignes med hvordan jeg var før. Bare litt mindre glad, litt mer sliten, jeg merker det så godt. Gjett om jeg spurte meg selv, funderte på hva det var… Forsto ikke, eller ville ikke se.

I ferien hjalp jeg sønnen vår Kristoffer med å pakke. Han skulle flytte til Bergen tidlig i august, så hele familien var involvert i prosessen. Jeg mest… Han har kjøpt leilighet, og skulle studere der. Vi pakket, planla, vasket ned hybel. Jeg planla gardiner, bestikk, håndklær – ja du vet. Helt til Kristoffer sier: Mamma holder på å innrede leiligheten SIN i Bergen, hu… Da gikk det et lys opp for meg. Dette er hans prosess, hans leilighet, og jeg – med hele mitt gode hjerte – ville hjelpe så mye at jeg tok helt overhånd. Da gikk jeg inn i meg selv, og slapp taket. Takk og lov, tenkte nok Kristoffer og resten av familien da! Han dro til Bergen, ble innstallert i ny leilighet, ny skole – og langt fra mamma, og hjemme ble det litt rart.

Rett etter han dro, ble det fokus på datteren vår, Frida. Pakking og planlegging, hun skulle reise til USA for 9 måneders språkskole i California. Jeg maste på at hun måtte pakke, spurte om hun hadde tenkt på det og det, og Frida stakkar, fikk gjennomgå akkurat på samme måte som sin bror. Å slippe taket i 16-åringen min var ikke lett! Og to uker etter at Kristoffer hadde reist, dro Frida til USA. På hjemturen fra Værnes gråt jeg mine modige tårer… Ikke fordi jeg var bekymret eller redd, men fordi jeg ikke skulle se henne, ha hverdagene sammen med henne, og ikke kunne gi henne klem. Jeg lot meg selv kjenne på de følelsene, og var ganske emosjonell noen timer.

Er det rart jeg har vært sliten? Ikke følt meg helt på topp? Kroppen min har jo visst lenge at jeg skal slippe taket i ungene mine, at de skal reise. Og det begge to på en gang. Jeg har forstått at det er derfor følelsene mine ikke har vært helt på topp, og kroppen trøtt. For kroppen vår sier ifra. Den sier ifra når den ikke har det helt bra, og ønsker at vi skal lytte. Jeg lyttet – men forsto ikke med en gang årsaken. Er det ikke ofte sånn, da? At kroppen vår må si fra, gang etter gang, hardere og hardere, helt til vi lytter og gjør de forandringene som må til?

Jeg har gledet meg til å få tid til meg selv. Tid til å bestemme over dagen min, hva jeg ønsker å gjøre. Sett fram til at jeg kun kan tenke på meg selv: Slappe av, lese bøker, jobbe, trene, møte venner. Men så slo det meg, hvorfor har jeg satt det på vent? Hvorfor har jeg utsatt det å ta vare på meg selv? Hva om Frida og Kristoffer ikke hadde reist nå, hadde jeg bare fortsatt å utsette det?

Kjenner du deg igjen, kanskje? Alle andres behov først, skal bare gjøre det først – så kan jeg ta tid til meg selv. Skal bare bli ferdig med huset, gjøre ferdig det jeg må på jobb, hjelpe ungene først – SÅ skal jeg gjøre noe for min egen del, ta vare på meg selv… Dagene og ukene går, du kjenner deg tappet for energi, vondt i skuldrene, blir syk… Hvorfor? Jo – fordi du ikke tar vare på deg selv først!

Jeg har endelig skjønt at mitt liv og min kropp er det viktigste jeg har, og mitt ansvar. Og for å kunne være der for familie og andre, så er jeg avhengig av å TA den tiden jeg trenger til meg selv- uansett hvor travelt det er, uansett hvor mye andre krever av meg. For er det sånn at jeg ikke har noe valg? NEI. Det er JEG som bestemmer i livet mitt, og det er bare JEG som kan gjøre noe med det.

Så hva kan vi gjøre for å få tid til å ta vare på oss selv? Jeg for min del må bestemme meg for å TA meg tid. Sette meg ned å finne ut hvilke behov jeg har for å fungere best mulig, hvordan jeg kan lytte til kroppen min. Så setter jeg det inn i kalenderen min, og mine avtaler med meg selv er like viktig som en hvilken som helst annen avtale! Jeg trenger også å sette noen nye grenser, lære meg å si mer NEI, velge det som gir meg energi og velge bort det som tar energi. Jeg har funnet ut hva jeg trenger, og laget meg en plan. Har du?

Min påstand er at da klarer man å gi til andre på en helt annen og bedre måte – med mer overskudd, glede og energi. Hadde ikke det vært fantastisk da?

Ha en fantastisk dag, fylt med overskudd og glede – og ta vare på deg selv!

Varm klem fra Tone-Merete

“Livet består av det man tenker på hele dagen”

"Ingen andre enn DEG kan velge DINE tanker"

"Følg hjertet ditt
– det er NÅ du lever!”

“Du er GOD NOK,
akkurat som du er!”

“Om du tenker du kan
– så kan du! Tenker du at du ikke kan, så får du rett.”

“Husk at det er du som skaper dine begrensninger,
og det er du som lager din egen selvoppfatning. Du skaper tanken, og tanken er deg!”

“En positiv tankegang kan gi deg enorme gevinster – et eventyr som kan vare resten av ditt liv.”

“Det eneste som står mellom deg og det du ønsker deg i livet, er ofte bare viljen til å prøve det og troen på at det er mulig!”

“Endre dine tanker, og du vil endre din verden!”

“For å forbedre verden må du begynne med ditt eget hjerte”

“Ikke la små sinn overbevise deg om at drømmene dine er for store”

“Det kreves ingenting for å følge mengden, men det kreves alt for å skille seg ut”

“Gamle veier åpner ikke nye dører”

“De lykkeligste menneskene har ikke det beste av alt, de gjør det beste ut av alt de har”

“Sikt på månen! Om du bommer, lander du blant stjernene”

“Aldri gi opp på det som gir deg lykke og et smil om munnen”

“Du er modigere enn du tror, sterkere enn du virker, og smartere enn du tenker!”

“Nyt livet i dag, for gårsdagen er forbi og morgendagen er aldri lovet”

“Livet gir deg alltid enda en sjanse. Den kalles i morgen”

“Om du ikke finner en vei – lag deg en!”

Behandling hos Hjerteenergi:

Jeg, og alle som er knyttet til Hjerteenergi, fremstiller ingen påstander, løfter eller garantier.
Vi stiller verken diagnoser eller behandler spesifikke lidelser eller problemer.
Du er selv ansvarlig for å sørge for din egen medisinske behandling og pleie.
Dersom du er bekymret over egen helse, så anbefaler vi at du tar kontakt med din fastlege.