tone merete

Velkommen til
bloggen min!

Mitt viktigste år

Jeg startet på Hjerteakademiet, full av forventning – og spenning. Lite ante jeg at dette skulle bli et av de viktigste årene i livet mitt.

Fra første stund trivdes jeg, og sammen med klassekameratene mine var jeg veldig spent på hvordan dette skulle bli. Samtidig var jeg litt redd. Jeg visste at det var rett for meg, men skulle jeg begynne å jobbe igjen etterpå? Var jeg frisk nok til det? Ville jeg klare det? Var jeg god nok?

Mange spørsmål svirret rundt i hodet mitt, da vi startet første langhelgen i august. Vi snakket om tankens kraft, og at vi selv var sjefen i våre liv. Det visste jeg jo, ihvertfall i hodet mitt. Om kroppen og følelsene mine var med på det, var jeg litt mer i tvil om. Etterhvert som høsten gikk, fikk vi lære om ulike behandlingsmetoder: Healing, hypnoterapi, EFT. Og hver gang måtte vi prøve det ut på oss selv. Det var ufarlig nok, spennende og interessant. Helt til vi skulle ha EFT nivå 1. Vi behandlet hverandre på “overflaten”, fikk beskjed om ikke å gå inn i vanskelige ting. Det var lettere sagt enn gjort, når mange av oss var så ivrige etter å få “fikset” oss selv fortest mulig. Fra tidlig i november til slutten av januar jobbet vi hjemme, øvde oss på oss selv og møttes for å øve på hverandre. Nedturen kom…

Jeg og ei venninne behandlet hverandre – møttes hver uke. I tillegg jobbet jeg med meg selv. Gikk rett på vonde og vanskelige ting jeg hadde opplevd. Jeg følte meg mer og mer sliten, det var tungt, og humøret var slettes ikke på topp. Gikk og ventet på at det skulle “slippe” i kroppen, at alt skulle bli bra. Trodde at det var enkelt, og fort gjort… Utålmodigheten lenge leve…

Jula kom og gikk, og nyåret startet likedan. Var så lei av å være nede, og følte at det tok så lang tid! Jeg gikk gjennom både sorg, vonde følelser og tanker. Det var ikke like lett å tenke positivt lenger. Da tiden kom for EFT nivå 2, var både jeg og mange med meg veldig klar for å komme oss videre. Da kunne vi begynne å jobbe med oss selv på “ordentlig”, og jeg skjønte endelig hvorfor vi skulle vente, at vi hadde vært for ivrig. Tålmodighet… Det ble lettere, og jeg fortsatte med å behandle meg selv og vi behandlet hverandre. Samtidig ble vi alle utfordret på tankens kraft – hvorfor tenker vi sånn? Hvilke “sannheter” har vi laget om oss selv?

Jeg husker blant annet min “sannhet” om at jeg var syk, jeg hadde unnskyldninger på det meste. Var flink til å forklare årsakene til hvorfor jeg var syk, hvorfor jeg var som jeg var, det skyldtes erfaringene mine, været, at jeg var sliten og så videre. Jeg skyldte på alt annet enn meg selv. Det jeg ikke så, var at det var disse unnskyldningene som holdt meg fast i det gamle tankemønsteret, og utgjorde den “sannheten” jeg hadde om meg selv og livet mitt. Etterhvert som jeg gikk inn i ulike tanker, satte dem på prøve, og så dem som det de var, kunne jeg endelig begynne å lage meg nye “sannheter”.

Jeg lagde meg positive affirmasjoner, setninger som jeg sa til meg selv: “Jeg er fullkomment frisk, glad og energisk”. Alle affirmasjonene jeg skrev ned handlet om hvordan jeg ønsket å være, og de var skrevet som om jeg allerede hadde oppnådd det. Det var uvant. Å skulle si til seg selv at jeg var frisk, når jeg kjente at jeg egentlig ikke var det enda – det var en utfordring. Men jeg hadde lært og erfart at tankene bestemmer hvordan jeg ser på meg selv, og jeg hadde i hvert fall brukt mange år på å si negative ting til meg selv! Så jeg fortsatte, leste opp for meg selv, helt til jeg følte det naturlig og begynte å tro på det. Og det hjalp – selv om det tok tid. Tålmodigheten ble igjen satt på prøve, jeg ville jo ha forandringer fort! Så begynte jeg å se ting i perspektiv. Hvor mange år hadde jeg brukt på å si til meg selv at jeg ikke var bra nok? At jeg var syk? At det var hundre forskjellige årsaker utenom meg selv som gjorde at jeg var syk? At jeg ikke kunne gjøre noe med det? Hele livet hadde jeg brukt på det, så selvfølgelig var det ikke gjort på noen uker å endre det. Det forsto jeg.

Roen kom. Tryggheten kom. Gleden, planene, energien. Jeg bestemte meg for å starte mitt eget firma, og begynne så smått å jobbe som terapeut. I løpet av vinteren var jeg på plass med Hjerteenergi, handlet inn møbler og inventar, begynte å ta imot pasienter. To dager i uka. Jeg gjorde mye riktig, men fortsatt var jeg ikke helt klar til å ta det store spranget – og virkelig tro på at jeg kunne klare dette. Frykten holdt meg fortsatt igjen. Likte å gjøre det praktiske arbeidet, planlegge, men å ta imot mennesker var skummelt.

Skoleåret gikk videre. Vi lærte om EFT Power – og da forsto jeg hvilket verktøy vi hadde for å hjelpe mennesker. For en forskjell! I tillegg til hypnoterapi og de andre behandlingsformene begynte jeg å se helheten, og at de utfylte hverandre. Å gå gjennom det selv gjorde alt for meg. Å merke de forandringene i kroppen, se sammenhengene og frigjøre følelsene – det var utrolig for meg å oppdage. Endelig begynte alt å falle på plass. Da skoleåret var slutt, hadde jeg kontor på fulltid, jeg var godt i gang med mitt nye liv, og visste at jeg hadde mulighet for å hjelpe andre til å få det bedre. For en fantastisk følelse det var!

Vennskapet og opplevelsene jeg delte med de andre på skolen var uvurderlig, og var med på å forme meg på nytt. Jeg hadde gått gjennom oppturer og nedturer, og ble mye bedre kjent med meg selv gjennom året på Hjerteakademiet. En ting er sikkert: Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag, uten dette året. Og jeg roser meg selv for å tørre å gå gjennom alt, slik at jeg endret livet mitt til det bedre.

Hvordan gikk det etter skoleslutt? Nye og store forandringer skjedde…

“Livet består av det man tenker på hele dagen”

"Ingen andre enn DEG kan velge DINE tanker"

"Følg hjertet ditt
– det er NÅ du lever!”

“Du er GOD NOK,
akkurat som du er!”

“Om du tenker du kan
– så kan du! Tenker du at du ikke kan, så får du rett.”

“Husk at det er du som skaper dine begrensninger,
og det er du som lager din egen selvoppfatning. Du skaper tanken, og tanken er deg!”

“En positiv tankegang kan gi deg enorme gevinster – et eventyr som kan vare resten av ditt liv.”

“Det eneste som står mellom deg og det du ønsker deg i livet, er ofte bare viljen til å prøve det og troen på at det er mulig!”

“Endre dine tanker, og du vil endre din verden!”

“For å forbedre verden må du begynne med ditt eget hjerte”

“Ikke la små sinn overbevise deg om at drømmene dine er for store”

“Det kreves ingenting for å følge mengden, men det kreves alt for å skille seg ut”

“Gamle veier åpner ikke nye dører”

“De lykkeligste menneskene har ikke det beste av alt, de gjør det beste ut av alt de har”

“Sikt på månen! Om du bommer, lander du blant stjernene”

“Aldri gi opp på det som gir deg lykke og et smil om munnen”

“Du er modigere enn du tror, sterkere enn du virker, og smartere enn du tenker!”

“Nyt livet i dag, for gårsdagen er forbi og morgendagen er aldri lovet”

“Livet gir deg alltid enda en sjanse. Den kalles i morgen”

“Om du ikke finner en vei – lag deg en!”

Behandling hos Hjerteenergi:

Jeg, og alle som er knyttet til Hjerteenergi, fremstiller ingen påstander, løfter eller garantier.
Vi stiller verken diagnoser eller behandler spesifikke lidelser eller problemer.
Du er selv ansvarlig for å sørge for din egen medisinske behandling og pleie.
Dersom du er bekymret over egen helse, så anbefaler vi at du tar kontakt med din fastlege.